• Stichting De Paardenkamp
  • Stichting De Paardenkamp
  • Stichting De Paardenkamp
  • Stichting De Paardenkamp
  • Stichting De Paardenkamp
  • Stichting De Paardenkamp
  • Stichting De Paardenkamp

Snuffelmarkt: voordelig winkelen bij De Paardenkamp

SOEST Een loods met duizenden gebruikte paardenspullen die voor een prikkie te koop zijn: dát is de Snuffelmarkt van Stichting De Paardenkamp, zondag 22 september van 11.00 tot 16.00 uur. Op zoek naar een dekje? Voor slechts 5 euro zijn ze te vinden in de loods tijdens de snuffelmarkt. Een halster nodig? Tijdens de snuffelmarkt kosten deze 3 euro en honderden leren hoofdstellen zijn voor 7,50 euro per stuk te koop. De opbrengsten van de snuffelmarkt gaan volledig naar de opvang en verzorging van de oudere paarden van De Paardenkamp.

Op het terrein en in de loods van Het Gagelgat aan de Birkstraat 107-109 wordt samengewerkt door zorginstellingen DAC-Eemland en Amerpoort. De deelnemers van het dag activiteiten centrum Eemland beheren de loods, zorgen voor het verzamelen, sorteren en uitstallen van de gebruikte paardenspullen. Zo is de snuffelmarkt niet alleen van belang voor de circulaire economie, maar heeft deze ook een belangrijke maatschappelijke meerwaarde. Ruim twintig deelnemers van de zorginstellingen vinden er een nuttige en veilige werkplek.

De gemeente is blij met de gevonden oplossing van de snuffelmarkten: ,,Zo kunnen de deelnemers van de dagbesteding en de vrijwilligers toch aan de slag blijven. En kunnen mensen die gebruikte paardenspullen geven en doneren op deze dagen ook nog terecht. Ondertussen zijn wij met het bestuur van De Paardenkamp hard aan de slag om de benodigde vergunningen voor de activiteiten op het terrein in orde te maken", aldus wethouder Harrie Dijkhuizen. Paardenkamp bestuursvoorzitter Gepco van Bokhorst is blij met de samenwerking met de wethouder. ,,We zijn constructief op weg om Het Gagelgat weer de mooiste plek van Soest te maken en alles daar goed geregeld te hebben voor de toekomst. Het is fijn dat we samen met dit college goede stappen maken."

SPULLEN DONEREN Wie nog paardenspullen over heeft en die wil doneren aan het goede doel, kan dat doen op zondag 22 september. Op de parkeerweide (naast Avia tankstation en restaurant de Korte Duinen) staat een paardentrailer waar iedereen spullen aan de verkeersregelaars kan afgeven. Daarnaast is het de moeite waard om een kijkje te nemen in de Potstal van Het Gagelgat. Hier staat die dag een braderie met sieraden en cadeau-artikelen. De volgende snuffelmarkt is op zaterdag 26 oktober, tijdens de Open Dag van De Paardenkamp.

Meer informatie op deze website.