• Eempers

Mieke Veken neemt afscheid van ontmoetingscentrum

SOESTERBERG Sociaal werker Mieke Veken van ontmoetingscentrum Soesterberg heeft de pensioengerechtigde leeftijd van 66 jaar bereikt. Dat betekent dat Soesterberg afscheid van haar neemt. Zij heeft van het ontmoetingscentrum van de Stichting Welzijn Ouderen Soest een aangename plek voor alle senioren van het dorp gemaakt.

Omdat niemand haar ongemerkt van het toneel wil laten verdwijnen, waren de vrijwilligers als eersten aan de beurt om in een feestelijke vergadering het naderende afscheid in te luiden. Voorafgaand aan de vergadering had Mieke Veken als bedankje aan alle vrijwilligers een winterse barbecue bedacht, die ondanks de koude in een warme sfeer verliep. In de vergadering werd de vriendschappelijke sfeer onder de groep vrijwilligers duidelijk door de bereidheid om voor elkaar in te vallen en elkaar te helpen.

De rondvraag verliep een beetje anders dan Mieke had verwacht. De vrijwilligers hadden als dank-je-wel een geheime geldinzameling gehouden en dankzij de royale bijdragen kon er als blijk van waardering een aantal geschenken worden aangeboden.

Nadat de tranen weer enigszins waren gedroogd, nam SWOS voorzitter Idelette Sleurink het woord en bedankte Mieke Veken voor haar inzet in de afgelopen zes jaar. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het ontmoetingscentrum is er een officieel afscheid.