KWF KankerbestrijdingSoest/Soesterberg heeft weer gul gegeven

11-09-2019, 11:50 | Lezersnieuws | Bert

In de eerste week van september is weer gecollecteerd voor KWF Kankerbestrijding. Ongeveer 200 collecten hebben ook dit jaar weer bij alle adressen in Soest en Soesterberg aangebeld.

Er is weer heel veel geld opgehaald voor het KWF met de collecte in Soest/Soesterberg: nu zelfs meer dan vorig jaar. Inclusief de opbrengst van de winkelbusjes is de score dit jaar € 23.134.

In onze gemeente wordt jaarlijks meer aan dit goede doel gegeven dan via de collecte. In het afgelopen jaar was dit met overschrijvingen via de bank ongeveer € 150.000. Daarnaast doen ruim 900 mensen in onze gemeente mee aan de KWF-loterij wat € 60.000 opleverde. Wilt u ook meespelen aan deze loterij en hiermee dit goede doel steunen, dan kunt u zich inschrijven via www.kwf.nl .

Een andere bron van inkomsten zijn de collectes bij begrafenissen / crematies voor de kankerbestrijding. In het afgelopen jaar is hiervoor € 3.000 gestort op de rekening van KWF Soest/Soesterberg.

Deze lokale opbrengst is bijna geheel voor de goede doelen, die centraal door KWF Amsterdam  wordt verzorgd. De lokale kosten zijn slechts € 400.

 

Wilt u komende jaren ook in de eerste week van september met de collectebus voor dit goede rondgaan bij u in de buurt? Stuur even een mailtje naar kwfafdsoest@gmail.com . Een collectewijk is ongeveer 100 adressen.