• Johan van Beek

Luxe appartementen in bankgebouw

SOEST De Rabobank heeft zijn gebouw aan het Kerkplein verkocht aan JeeGee Vastgoed van Johan Zijtveld. Hij wil op de eerste en tweede verdieping negen luxe woonappartementen realiseren. De begane grond wordt door de bank (terug)gehuurd, zodat de baliefunctie daar behouden blijft.

De twee verdiepingen van het in 2000 opgeleverde kantoorpand van de bank staan al sinds maart vorig jaar leeg, De afdelingen Advies MKB en private banking zijn door de Rabobank overgeheveld naar het hoofdkantoor aan de Computerweg in Amersfoort.

ONLINE De balie aan het Kerkplein blijft open voor het afhalen van bankpassen en andere kleine bankzaken en beneden kan overleg plaatsvinden tussen bank en cliënten. Inpandig zijn er nog een geld- en afstortautomaat, buiten is er een ook een geldautomaat. De meeste diensten zijn online beschikbaar.

VERBOUWING JeeGee wil op de verdiepingen nog dit jaar beginnen met de transformatie van kantoorruimte tot luxe appartementen. Ook de buitenkant wordt aangepakt, en bij de ingrijpende verbouwing wordt eveneens het baliegedeelte van de bank aangepakt.

ZOMER 2019 Het is de bedoeling dat de appartementen in de zomer van 2019 worden opgeleverd. Volgens JeeGee is er veel belangstelling voor de appartementen in het Futurum Building, zoals het pand is gedoopt. Ook voor de 425 vierkante meter die JeeGee op de begane grond gaat verhuren, is animo. Dat stelt JeeGee op zijn website. Die verhuurruimte is er, omdat de Rabobank beneden kan volstaan met 300 vierkante meter.

SOESTER ONDERNEMINGEN De projectontwikkelaar Zijtveld, oud-medewerker van de Rabobank, betrekt zoveel mogelijk Soester ondernemingen bij het project. Valk Architecten heeft een eerste ontwerp gemaakt, Bouwbedrijf Van den Hengel mag de verbouwing uitvoeren en Van Wijk Makelaars gaat de luxe appartementen op de woningmarkt zetten.