• Caspar Huurdeman Baarn

Live registratie RTV lampionnen bij Paleis Soestdijk

SOEST Op vrijdag 28 december worden in de tuin van Paleis Soestdijk duizenden lampionnen ontstoken. Zij vormen het grootste hart van lampionnen van Nederland. De lampionnen branden voor hen die er niet meer zijn, een steuntje in de rug kunnen gebruiken of voor iemand die afgelopen jaren met kanker te maken heeft gehad.

De live registratie van het ontsteken van duizenden lampionnen in de tuin van Paleis Soestdijk is van 19.00 tot 19.30 uur te zien op RTV Utrecht.

WF Kankerbestrijding plaatst in de tuin van Paleis Soestdijk een hart van lampionnen. Op de lampion wordt de naam geschreven van een dierbare. Zo wil KWF tijdens de donkere dagen stilstaan bij mensen die gemist worden, mensen die nu met kanker te maken hebben en iedereen die extra steun kan gebruiken in deze periode. Iedereen kan online een lampion doneren en met de opbrengst financiert KWF (nieuwe) onderzoeken in kankeronderzoek.

Paleis Soestdijk is dit jaar als locatie gekozen vanwege de jarenlange band tussen het koningshuis en kankerbestrijding. Koningin Wilhelmina heeft voor haar gouden regeringsjubileum een 'Nationaal Geschenk' van de Nederlandse bevolking ontvangen en zo richtte zij KWF Kankerbestrijding op. Ook is Prinses Beatrix in Paleis Soestdijk geboren, zij is beschermvrouwe van KWF Kankerbestrijding.

De live-uitzending is op 28 december van 19.00 tot 19.30 uur te zien op RTV Utrecht. Ook is de uitzending live te volgen via de livestream op rtvutrecht.nl en via de RTVUtrecht app. Het programma is ook terug te kijken via rtvutrecht.nl/gemist.