• Eempers

Lidl grote favoriet bij Soesterbergers

SOESTERBERG Hoewel het nog een jaar duurt voordat de 'spooksupermarkt' aan de Rademakerstraat z'n deuren sluit, hebben veel inwoners op social media al hun mening gegeven over de toekomstige bezetting. De Lidl is veruit favoriet, blijkt uit de reacties op de facebookpagina van de Soester Courant.

Er komt zeer waarschijnlijk een discounter in het pand dat volgend jaar 1 november vrijkomt. Ook de Aldi wordt in de voorkeuren vaak genoemd, evenals de Action. Albert Heijn, Hema, Jumbo en Dirk van de Broek. Opvallende voorstellen zijn die voor de Voedselbank, tafeltje dekje, een fietsenwinkel, Scapino en Ekoplaza.

Duidelijk is dat de inwoners verheugd zijn dat er een eind komt aan de 'spooksuper' met een beperkt aanbod. 'Alles beter dan een spooksuper' is de algemene mening. Er is ook iemand die kennelijk vindt dat het winkelaanbod in Soesterberg naar een hoger niveau getild kan worden als men stopt met het shoppen op internet. Hij vraagt zich af of dit zoveel voordeliger is als de verzendkosten bij de bestelling worden meegerekend.

De meest opvallende reactie komt van iemand die voorstelt om er 'plantjes' in te kweken. ,,Dat wordt in de toekomst legaal, dus daarmee is Soesterberg z'n tijd dan ver vooruit", schrijft hij.