• Caspar Huurdeman Baarn

Lichaam Anne Faber gevonden in Zeewolde (update)

SOEST De vermiste Anne Faber uit Utrecht is donderdag dood gevonden in de buurt van het Nulderpad bij Zeewolde. Rutger Jeuken, plaatsvervangende hoofdofficier van justitie, meldde de vondst van haar lichaam aan het begin van de avond tijdens een persconferentie. Ook is via forensisch onderzoek vastgesteld dat het om Anne Faber gaat. Eerder op de dag werd al bekend dat de politie vermoedde dat het stoffelijk overschot op een specifieke plaats in het buitengebied van Zeewolde zou liggen. Dat vermoeden bleek juist.

De afgelopen dagen werd meerdere keren in de omgeving van Soest gezocht naar Anne Faber, onder meer in het bos van Pijnenburg, rond het Berkenlaantje en in het gebied tussen Soesterberg en Soestduinen. Vorige week maakte de politie ook bekend dat Anne Faber in Soest geweest moet zijn, omdat daar een telefoonsignaal van haar is opgevangen.

De 25-jarige Anne Faber uit Utrecht was sinds vrijdagavond 29 september vermist. Ze ging fietsen, stuurde haar vriend nog een laatste verregende foto van zichzelf en verdween daarna spoorloos. Sinds die tijd wordt er met man en macht gezocht naar de vrouw. Afgelopen maandag is er een man uit Den Dolder aangehouden in verband met de vermissing, hij verbleef in de kliniek om zich voor te bereiden op geleidelijke terugkeer in de maatschappij. Forensische experts deden dinsdag uitgebreid onderzoek in de woning waar de man verbleef. Woensdagavond kwam plotseling de link naar Zeewolde in het nieuws, waarna donderdag alleen nog maar in Zeewolde werd gezocht naar Faber.

De verdachte, Michael P., wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber. De man was maandag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van de jonge vrouw. Die verdenking is uitgebreid nu het lichaam van de vrouw is gevonden. Het voorarrest van P. is vandaag met twee weken verlengd. Hij vertelde de politie woensdagavond waar het lichaam van Faber lag.