• Installateur Jeroen Jensma en Tineke Baan bij de gloednieuwe AED bij d'Oude Enghe.

    Peter Beijer

Levensredder bij d'Oude Enghe

SOEST Jiska van Beek en Tineke Baan, de eigenaars van d'Oude Enghe, zijn zich bewust van hun buurtfunctie en zamelden geld in om een AED aan te schaffen. Afgelopen week is het levensreddende apparaat aan de muur van het café bevestigd.

Peter Beijer

Een AED wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand. Jiska en Tineke kwamen tot de ontdekking dat er in de omgeving van de Middelwijkstraat geen AED aanwezig was. Een actie werd opgezet en donaties van buurtbewoners en stamgasten kwamen binnen. Ook een feestavond bracht geld in het laatje.

De AED is vorige week geplaatst aan de buitenmuur van de kroeg. ,,Heel mooi dat die AED er nu is, maar hopelijk hebben we hem nooit nodig", zegt een aantal stamgasten dat in de zon van een biertje geniet.

Tineke Baan: ,,De kroeg is meer dan een plek om een biertje te drinken. De bewoners van omgeving Middelwijkstraat zijn onze buren. Als het nodig is, kunnen wij hulp bieden. Het is voor ons als ondernemers een maatschappelijke verantwoording en buurtfunctie."