• Acht jaar geleden: kinderen van De Egelantier maken het Smitsplein schoon.

    Johan van Beek

Leerlingen ruimen op tijdens Zomerschoon

SOEST/SOESTERBERG Veel basisscholen in Soest en Soesterberg geven op vrijdag 5 april het goede voorbeeld. Tijdens de eerste dag van Zomerschoon gaan hun leerlingen de directe omgeving van de school opruimen of op een andere manier netter maken.

Dit jaar doen dertien scholen mee aan de landelijke actie, laat de gemeente Soest weten. Het zijn er twaalf uit Soest en één uit Soesterberg. Scholieren gaan onder meer met afvalgrijpers de straat op. Ze worden gefaciliteerd door de gemeente en Reinigingsbedrijf Midden Nederland.

HANDEN UIT DE MOUWEN Dat is een dag later ook het geval als overal in de gemeente inwoners hun handen uit de mouwen steken om hun leefomgeving schoner, mooier en aantrekkelijker te maken. Buren, vrienden en organisaties bundelen op zaterdag 6 april hun krachten in een bepaald deel van Soest of Soesterberg. Dat gebeurt op de meest uiteenlopende manieren.

EERSTE De de Fatih moskee was de eerste die zich aanmeldde voor de actie. Traditiegetrouw bracht de gemeente daar alvast een bloemetje langs.

Inschrijven kan via www.aanmeldenbijsoest.nl/zomerschoon.