• Ed Verhoeff, familieman, krantenman, bruggenbouwer, netwerker, Bourgondiër.

    Jaap van den Broek

Krantenman Ed Verhoeff (55) overleden

SOEST Hij had nog zoveel advertenties willen verkopen en acties willen opzetten. En vooral ook: nog zoveel andere dingen willen doen in de privésfeer. Ed Verhoeff stond immers midden in de samenleving. Als familieman en als krantenman.

Johan van Beek

Want dat laatste was Ed Verhoeff geworden sinds hij in april 2011 in dienst kwam bij de Soester Courant. Snel bleek dat hij geen traditionele advertentieverkoper was. Ed Verhoeff had zijn eigen wijze van werken. Als voormalig ondernemer voelde hij zich verbonden met de middenstanders en mensen uit het bedrijfsleven wier pad hij namens de krant kruiste. Van zakenrelatie groeide hij in veel gevallen uit tot vriend en anders op z'n minst tot goede bekende.

LIEF EN LEED Met verstand van zaken dacht hij met hen mee; zat hij aan de keukentafel met een colaatje, te praten over hoe het ging; kwam hij op de koffie om te bepraten hoe de loop in de zaak zou kunnen worden bevorderd; werden er alledaagse onderwerpen aangesneden. Lief en leed passeerden de revue.

BRUGGENBOUWER Hij zwom tegen de stroom van de economische crisis in. Hij bruiste van de ideeën, zag in elk andermans plan een mogelijkheid. Hij zette acties op, organiseerde en sjouwde mee en natuurlijk was Ed 'Okidoki' Verhoeff er als de kippen bij om te proosten op de goede afloop. Hij vond zijn weg in de Soester samenleving, ontpopte zich als bruggenbouwer en netwerker. Zijn grenzeloze gevoel voor humor was een van zijn handelsmerken. Als Ed over de vloer kwam, kwamen de grappen en grollen mee naar binnen. Gedrevenheid was zijn olie, de humor zijn brandstof.

OEVERS Hij was de de geestesvader van de Kleine Soester, een special voor plaatselijke bedrijven. Hij bedacht lezersacties, trok ondernemend Soest aan boord, sleepte aantrekkelijke prijzen binnen en legde een plank tussen de oevers van ondernemers en die van consumenten en, alsof dat nog niet genoeg was, ook naar die van Cultureel Soest.

LEVENSGENIETER Ed Verhoeff geloofde in Soester Courant. Hij geloofde in de lokale krant en de verbinding. Hij had het reuze naar zijn zin bij BDUmedia dat de Soester Courant in juni vorig jaar overnam van uitgever Paul Smit. Hij genoot van de dynamiek van een grote uitgeverij, waar iedereen binnen zijn eigen vakgebied met elkaar de ketting aaneen rijgt. De levensgenieter met zijn Bourgondische voorkomen had er zijn draai snel gevonden en vervolgde zijn weg met zijn kenmerkende gulle glimlach.

ONEERLIJK Tot hij dit voorjaar slecht nieuws kreeg te horen. De nieuwe uitdaging was een oneerlijke. Ed Verhoeff, 55 jaar en bovenal echtgenoot en vader, was genoodzaakt de bouw van de brug stil te leggen en wist dat hij zijn klus niet meer zou kunnen oppakken. Hij overleed vorige week, niet lang nadat hij schoonvader was geworden

WAARDERING Dat er voor zijn inspanningen en werk in de lokale ondernemerswereld, maar ook daarbuiten, veel waardering bestond, bleek de afgelopen week uit de reacties uit alle hoeken van de samenleving. Ook bij zijn vorige werkgever en oud-collega's, ook in Barneveld waar hij in een kort tijdsbestek zich had gehecht aan een nieuw team. In een select gezelschap werden maandag herinneringen aan Ed Verhoeff opgehaald, voordat hij in besloten kring werd gecremeerd.