• Hetty Verlaan

Koren en orkest in kerstsfeer

SOEST Zeven zanggezelschappen, waaronder een gelegenheidskoor van De Bron, een studieorkest, een blaaskapel en een jachthoorngroep brengen winkelcentrum Soest Zuid in kerstsfeer. Zij brengen zaterdag 9 december tussen 10.00 en 17.00 uur A Christmas Carol

Muziekvereniging PVO heeft koren en muziekkorpsen erbij gehaald om het publiek een gevarieerd repertoire te kunnen bieden. In de organisatie dragen Stichting Hart voor Soest en de winkeliersvereniging ook een steentje bij. Veel deelnemers zullen zich deze dag op straat vertonen in kleding uit de tijd van Charles Dickens, midden negentiende eeuw. Zo komen onder anderen een schoorsteenveger, een schoenenpoetsjongen en een wasvrouw voorbij.

KOEK EN ZOPIE Winkeliers passen hun etalages in stijl aan. Er komt een winkeltje waar men zich kan laten fotograferen in Dickens-kleding'. Hart voor Soest richt een koek en zopie kraam in. De opbrengst is bestemd voor een kerstfeest voor dak- en thuislozen.

DAKLOZEN Vanaf 10.00 uur zijn er doorlopend optredens op de Zuidpromenade. Leerlingen van De Bron openen A Christmas Carol. Zij willen met twee optredens geld verzamelen voor 3FM Serious Request dat zich dit jaar inspant wereldwijd via het Rode Kruis families te herenigen. Verder laten ook Kinderkoor Soester Diamonds, Chorus Line, Joyful, Dames van Stand, Eemmeerminnen en Knollenkoor Apollo van zich horen. Voor de muziek zorgen het Studieorkest en de Eemlander Blaaskapel van PVO en de Jachthoorngroep Eemland. De laatste twee treden ook samen op onder leiding van hun dirigent Adri Verlaan.

PROGRAMMA 10.00 en 10.30 Gelegenheidskoor De Bron voor Serious Request; 10.40 en 11.20 Studieorkest PVO en Kinderkoor Soester Diamonds; 11.25 en.11.55 Chorus Line; 12.00 en 12.30 Dames van Stand; 12.35 en 13.05 De Eemmeerminnen; 13.10 en 13.40 Joyful; 14.00 en 15.00 Eemlander Blaaskapel; en Jachthoorngroep Eemland; 15.10 en 15.40 Knollenkoor Apollo.