• Uw Mantelzorg Café
  • Uw Mantelzorg Café

Knallende start van Mantelzorg Café

SOEST Wethouder Marcel Adriani van de gemeente Soest opende woensdagmiddag 10 januari met een oorverdovende knal het nieuwe Mantelzorg Café. Met het doorprikken van een ballon ging Uw Mantelzorg Café van start. In aanwezigheid van een groot aantal mantelzorgers en bij de mantelzorg betrokken professionals. Uw Mantelzorg Café vindt wekelijks plaats in Uw Gemakshuis in Soest.

Uw Mantelzorg Café is wekelijks op de woensdagmiddag open voor mantelzorgers uit Soest en omgeving. Van 13.00 tot 15.00 uur in Uw Gemakshuis aan de Koninginnelaan 6 in Soest. Een mooie locatie met een inloopfunctie. Gezellig en warm ingericht. Mantelzorgers voelen zich direct welkom. Even weg uit de thuissituatie. Binnenlopen voor een praatje met andere mantelzorgers, die elkaar goed begrijpen. Delen van informatie, tips of een activiteit. Vorm en inhoud van het Café worden door de mantelzorgers zelf bepaald met elke maand een thema of een activiteit ter ontspanning.

Uw Mantelzorg Café biedt de mogelijkheid om regelmatig in contact te zijn met mantelzorgers. Van hen te horen wat zij nodig hebben en in te spelen op hun behoefte aan hulp en ondersteuning. Natuurlijk kan men, indien gewenst, gebruik maken van de zogenaamde gemaksdiensten van Uw Gemakshuis. Deze heeft als doel mantelzorgers en andere inwoners uit Soest en omgeving die hulp nodig hebben te ontzorgen.

Het Café wordt op vrijwillige basis georganiseerd en begeleid door Amanda Minkema en een aantal gastvrouwen en -heren. Geïnteresserde vriwjilligers kunnen contact opnemen met Amanda (tel. 06-53790598 of amanda@havecourage.nl).

Uw Mantelzorg Café is een initiatief van mantelzorgcoach en -trainer Amanda Minkema van Courage Coaching in samenwerking met een aantal mantelzorgers uit Soest en Bianca Zoeteman en Brigitte Cornelissen van Uw Gemakshuis.

Meer informatie op www.gemakshuis.nl.