• Eempers
  • Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Kleine brand met grote gevolgen in Soest

SOEST Een klein brandje in een appartementengebouw aan De Gouden Ploeg had vrijdagavond grote gevolgen. Het hele gebouw moest als gevolg van de zware rook worden ontruimd, de brandweer moest enkele deuren forceren om ervan verzekerd te zijn dat er niemand meer binnen was en enkele bewoners moesten door ambulancepersoneel worden behandeld voor het inademen van rook.

Een aantal huisdieren kon door de bewoners zelf in veiligheid worden ge bracht. De brandweer redde een vogel en een hond uit woningen waarvan de bewoners afwezig waren. Nog lang nadat het brandje was geblust moeten brandweerlieden ademluchtapparatuur dragen.

De brand woedde in wat kleine opslag in het trappenhuis op de begane grond. Het brandende materiaal, meest kunststof, veroorzaakte zoveel rook dat die het hele gebouw doortrok. Nadat de brandweer het brandje met behulp van één straal had geblust, kon men aan het ventileren beginnen.  

Een aantal bewoners kon niet direct terug naar huis. Zij werden door familie opgevangen. De Stichting Salvage werd ingeschakeld voor het nemen van schadebeperkende maatregelen en bijstand aan de gedupeerde bewoners.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie stelt een onderzoek in.