Kinderboerderij De Veenweide heeft een nieuw speeltoestel

SOEST Balans kinderboerderij De Veenweide aan het Vedelaarpad in de wijk Overhees in Soest heeft een nieuw speeltoestel. Stichting Balans is naar eigen zeggen druk bezig met het verbeteren en vernieuwen van de kinderboerderij. De stallen zijn opgeknapt, met dank aan medewerkers van ASR die hiervoor een aantal dagen de handen uit de mouwen hebben gestoken. De buitenkant van de gebouwen wordt binnenkort geschilderd.

Ook de speeltuin wordt aangepakt. ,,We zijn druk bezig met de aanschaf van nieuwe speeltoestellen. Vanaf deze week is er een behendigheidsparcours wiebelbrug op het terrein van de Veenweide geplaatst, met dank aan het Wijkbewoners Team (WBT) Overhees en de Rabobank Amersfoort/Eemland. De wiebelbrug is gemaakt van de mooie natuurlijke houtsoort Robinia. Op de wiebelbrug ontwikkel je spelenderwijs je motoriek en dat is belangrijk voor kinderen.

De Kinderboerderij is open van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uuur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Daarnaast is de kinderboerderij altijd op zoek naar vrijwillige ondersteuning. Hierbij valt te denken aan het verzorgen van de dieren, het onderhoud van het terrein, het bijhouden van de tuin, het openstellen van ons terras met winkeltje en het ondersteunen bij educatieve activiteiten en natuur- en milieueducatie lessen. Meer informatie over vrijwilligerswerk via Lisanka van Scheijndel (tel. 06-16133378).