• Wethouder Harrie Dijkhuizen met de kleuters van de Van der Hucht Libel die zich verstoppen achter 'Kikker is kikker'.

    Bibliotheek Idea

Kikker is kikker

SOEST Alle kleuters van de 2e van der Huchtschool zijn woensdag naar Bibliotheek Idea gekomen om samen met de wethouder Harrie Dijkhuizen van onderwijs feestelijk van start te gaan met de leesbevorderingscampagne 'Geef een prentenboek cadeau'.

Dijkhuizen las interactief het boek Kikker is Kikker voor aan de zestig kleuters. Kan Kikker vliegen, kan Kikker lezen of kan Kikker taarten bakken? De kinderen gaan helemaal op in het verhaal en ontdekken waar Kikker heel goed in is. De wethouder gaat met de kinderen in gesprek over waar ze goed in zijn en dat je altijd wel iets goed kunt. Na het voorlezen ontvangen alle kleuters het voorgelezen prentenboek cadeau, om thuis nogmaals op avontuur te gaan met Kikker!

Ook vertelde wethouder Dijkhuizen dat de gemeente het belangrijk vindt dat ieder kind wordt voorgelezen. Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers. Daarom wil de gemeente een extra impuls geven aan voorlezen en lezen. Alle leerlingen van de groepen 1 en 2 in Soest en Soesterberg hebben in de voorbije weken het prentenboek Kikker is Kikker cadeau gekregen. Deze klassieker is geschreven door Max Velthuijs.