• V.l.n.r Marijn, Willemijn en Joost. Ze kregen op school bezoek van Peter van den Brink, zoon van de geredde Soester. Hij kwam hen bedanken.

    Privé

Jonge helden redden man

SOEST Ze aarzelden geen moment toen ze een man in een voortuin aan de Inspecteur Schreuderlaan zagen liggen. Onmiddellijk belden ze 112 en waarschuwden de buren, omdat er verder niemand thuis was.

Johan van Beek

Marijn, Willemijn en Joost zijn jonge helden. Dat staat vast voor Peter van den Brink wiens vader onlangs buiten bewustzijn raakte als gevolg van ernstige hartritmestoornissen. De man was in zijn voortuin toen dat gebeurde. Hij was alleen thuis. De drie attente leerlingen van het Griftland College zagen hem in de tuin liggen en gingen gelijk over tot actie. Nadat ze 112 hadden gebeld, haalden ze de buurvrouw er bij. Haar lukt het om de buurman weer bij kennis te brengen.

De ambulance was inmiddels onderweg en de hulpverleners konden het slachtoffer tijdig helpen mede doordat ze snel te hulp waren geroepen door de scholieren die voorbij kwamen. De man werd per ziekenwagen vervoerd naar het ziekenhuis waar hij nader werd onderzocht en behandeld. Inmiddels is de Soester weer thuis. Volgende week hoopt hij zijn zestigjarig huwelijksfeest te vieren.

Zoon Peter is woensdag naar het Griftland College gegaan om de drie jonge helden te bedanken en met een 'aardigheidje' te belonen. ,,De familie is de leerlingen ontzettend dankbaar voor hun snelle handelen. Ze hebben voor hen een onbetaalbare daad verricht. Soest mag trots zijn op dergelijke heldhaftige jonge inwoners", aldus Peter van den Brink.