• Steven Witteveen

Jonge amateurfotograaf uit Soest genomineerd voor fotoprijs

SOEST Steven Witteveen uit Soest is net als zes andere amateurfotografen uit Utrecht genomineerd voor de WNF-Frans Lanting Photo Award. Steven maakte een natuurfoto waarmee hij genomineerd werd. Sommige foto's werden in het verre oorden gemaakt maar andere ook in eigen land. De jury, onder leiding van wereldberoemd natuurfotograaf en WNF-ambassadeur Frans Lanting, heeft in totaal dertig natuurfoto's genomineerd in drie leeftijdscategorieën.

Met 11.559 inzendingen werd er in dit jaar een recordaantal inzendingen behaald. Vanaf vandaag kan iedereen via deze link op een van de nominaties stemmen voor de Publieksprijs. De uitreiking van de prijzen zal plaatsvinden in begin december.

VIER PRIJZEN De WNF-Photo Award kent een Publieksprijs en drie juryprijzen: de WNF-Kids Award (6-11 jaar), de WNF-Young Talent Award (12-18 jaar) en de prestigieuze Frans Lanting Award voor volwassenen. De fotowedstrijd wordt voor de vierde keer door het Wereld Natuur Fonds georganiseerd in samenwerking met Frans Lanting.

JURY De jury bestaat uit model, actrice én fotografe Kim Feenstra, WNF-ambassadeurs Humberto Tan, André Kuipers, de internationaal onderscheiden natuurfotograaf Jasper Doest en natuurlijk Frans Lanting zelf. Vanuit het Nederlands Fotomuseum is verder Marieke Wiegel jurylid. Zij werkte eerder voor onder meer World Press Photo en Magnum Photos in Parijs. WNF-expert Christiaan van der Hoeven completeert de jury. De juryleden letten bij hun beoordeling van de inzendingen enerzijds op het resultaat (accent op fotografie en beeld) en anderzijds op het verhaal achter het beeld.