• Beginnende jazzamateurs kunnen vrijdag weer lekker jammen bij Artishock.

    Els Jonkers

Jazzsessie voor amateurs

SOEST Lekker jammen. Beginnen jazzamateurs kunnen vrijdagavond hun hart ophalen in Artishock. daar is er, speciaal voor hen een nieuwe aflevering van JazzSessie.

Het is de professionele sessieleider Ian Boelens die de jazzmuzikanten leiding geeft. Hij doet dit elke keer met veel enthousiasme. Zelf is hij een ervaren muzikant en leraar gitaar en bas.

INSTRUCTIE De jazzsessie aan de Steenhoffstraat 46a is er een met instructie en ondersteuning. Het repertoire bestaat uit jazzstandards. Alle instrumenten zijn welkom op de sessie in Artishock, laat Boelens weten. De eerste keer meedoen is gratis. Daarna wordt de deelnemer per keer een bijdrage van vijf euro gevraagd. Leden van Artishock krijgen 1,50 euro korting; publiek kan gratis komen luisteren. JassSessie begint vrijdag om 20.30 uur.

JAZZCONCERT Het muzikale (week)programma van Artishock wordt zaterdag 17 maart vanaf 21.00 uur voortgezet. Het stokje wordt dan overgenomen door Lucas van Merwijk en The Professionals. Het trio speelt onder meer composities van Neil Young en Deep Purple en combineert die met eigen werk. Entree: 12,00 euro (leden 9,00 euro).

PODIUMPLUS Op zondag 18 maart is er weer muziek, dan vanaf 15.00 uur en met Mazzeltov en zangeres Rolinha Kross op het podium. Zij brengen tijdens deze editie van PodiumPlus Jiddische liederen en nemen het publiek mee naar oud straatjes in het hart van de Joodse wijken in Oost-Europese steden. Entree 12,00 euro (9,00 euro).

FILMHUIS Op het doek in de filmzaal is vanavond (wederom) de met een Oscar (beste actrice) bekroonde Three Billboards Outside Ebbington, Missouri te zien, op 21 maart (ook wederom) Thelma.

Op maandag 19 maart komt de Zuid-Italiaanse regio Calabrië in beeld. Dat is het decor voor 'A Ciambra'. Het verhaal gaat over een familie die met vier generaties opeengepakt zit in een gammel huis. Met kleine criminaliteit probeert de familie de kost te verdienen. Het valt niet mee om uit handen van de politie te blijven en niet voor de voeten van de maffia te lopen. Als vader en oudste zoon worden gearresteerd, voelt de veertienjarige Pio zich de baas in huis.