• Ian Boelens leidt de maandelijkse sessies en straks ook een workshop voor jazzamateurs bij Vereniging Artishock.

    Eef Balvers

Jazzsessie terug van vakantie

SOEST Voor amateurs uit de jazzwereld gaan de grenzen weer dicht. alle verloven zijn in elk geval ingetrokken. Jazzsessie staat weer voor de deur.

Daarmee keert opnieuw een van de vaste programma-onderdelen van Artishock terug van vakantie. Ian Boelens is vrijdag 21 september present aan de Steenhoffstraat 46a om als gids te fungeren in de muzikale reis langs bekende jazzstandards.

BASISVAARDIGHEDEN Boelens is zelf een ervaren muzikant en docent gitaar en bas, maar bij de jazzsessie in Artishock zijn alle muziekinstrumenten welkom. Ook zangers (m/v) zijn welkom om mee te doen. Van de deelnemers wordt wel verlangd dat ze de noodzakelijke basisvaardigheden beheersen.

De jazzsessie begint vrijdag om 20.30 uur. Deelname kost 5,00 euro (leden Artishock 3,50 euro). Wie voor het eerst meedoet, mag zijn portemonnee op zak houden. Ook het publiek kan gratis naar binnen.

WORKSHOP Voor beginners in de jazzmuziek houdt Ian Boelens een workshop improvisatie. Die zal in oktober worden gegeven. Bij Artishock is binnenkort meer informatie hierover in te winnen.

DANCE-IN Muziek- en vooral ook dansliefhebbers kunnen zich zaterdag 22 september uitleven op de eerste etage van het St. Josephgebouw. ,,We gaan lekker fout", zegt een van de organisatoren. Wie de 'play-list' bekijkt, snapt wat ze bedoelt: Denk Jason Donovan en Kylie Minogue, Dans Milli Vanilli en Backstreet Boys. Discotopper dj Martin draait het programma moeiteloos in elkaar.

De muziek is te horen vanaf 21.00 uur, tenminste als er bij de ingang vijf euro wordt neergeteld.

FILMHUIS Het aanbod in Filmhuis Artishock etsaat de komende week uit twee voorstellingen. Op maandag 24 september projecteren de vrijwilligers 'Mozart in Love' (12 jaar). Wie dan verhinderd is, krijgt op 3 oktober een herkansing. Op woensdag 26 september verschijnt Sweet Country (12 jaar) op het doek in de filmzaal.

De films bij Artishock beginnen gewoontegetrouw om 20.15 uur. De entree bedraagt 7,50 euro (leden 5,50 euro).