• Archief BDU

Jaarwisseling in Soest rustiger verlopen

SOEST De jaarwisseling is in Soest rustiger verlopen dan andere jaren. Ook de schade is in vergelijking met andere jaren meegevallen, zo laat de gemeente weten. Er was wel een aantal incidenten, zoals brandjes en een enkel opstootje, maar dankzij de inzet van politie, boa's, jongerenwerk en buurtvaders was het een beheersbare jaarwisseling.

Burgemeester Rob Metz: „Ik ben blij dat deze jaarwisseling op de meeste plaatsen rustig is verlopen, zoals wij dat allemaal graag willen. Gemoedelijk, met respect voor mens en dier en zonder grote incidenten. Dat de schade dit jaar dan ook nog eens meevalt, vind ik een bonus op de al geslaagde jaarwisseling."

SMITSVEEN Vanuit de politie was, gezien de ervaringen van voorgaande jaarwisselingen, extra capaciteit beschikbaar voor de wijk Smitsveen. Ook waren er weer buurtvaders die door de wijk rondes liepen en jongeren hebben aangesproken op hun gedrag. Metz: „Dit werkte uitstekend. Ik ben iedereen dan ook erg dankbaar voor hun inzet."

SCHADE De schade lijkt mee te vallen bij een eerste inventarisatie. Hierbij gaat het vooral om prullenbakken. Daarnaast is in Park Honsbergen een brand geweest bij de speelplek met kunstgras. De schade wordt nu geschat op 3.500 euro. Vorige jaarwisseling bedroeg de schade 9.000 euro.