• Archieffoto ter illustratie

    Archief BDUmedia

Inwoners krijgen inspraak herinrichting Soest-Zuid

SOEST De gemeente maakt dit jaar nog een plan om de straten in Soest-Zuid opnieuw in te richten. Via een online enquête konden bewoners hun mening delen over groen, verharding, snelheidsremmende maatregelen, fietsen, voetgangersvoorzieningen en parkeren. De resultaten van deze enquête zijn nu bekendgemaakt. 

,,In het algemeen zijn de meningen per straat vrij duidelijk, zeker daar waar een groter aantal bewoners heeft gereageerd", aldus de gemeente. Zo hebben inwoners laten weten dat drempels en plateaus de voorkeur hebben als snelheidsremmers en dat zij het liefst op de rijbaan parkeren. Daarnaast ervaren de meeste bewoners verkeersonveiligheid.

ZWAARWEGEND ,,De voorstellen en voorkeuren van bewoners worden als advies meegewogen in het schetsontwerp. Wat direct aanwonenden belangrijk vinden, is zwaarwegend. Daarnaast heeft de gemeente ook te maken met andere uitgangspunten en randvoorwaarden, zoals financiën, beleid, richtlijnen, eigendommen en juridische aspecten." Ook moet de gemeente ook een afweging maken met andere werkzaamheden. 

GLOBAAL ONTWERP Het college van burgemeester en wethouders beslist uiteindelijk hoe het inrichtingsplan eruit komt te zien. Een globaal schetsontwerp wordt dit najaar gemaakt en online gepubliceerd. Inwoners kunnen daar opnieuw reageren op de plannen. 

Op de website van de gemeente Soest zijn de enquêteresultaten per straat te vinden.