• Fietsers krijgen 'ruim baan' in de Veldmaarschalk Montgomeryweg.

    Eempers

Inrichting Veldm. Montgomeryweg meer toegespitst op tweewielers

SOESTERBERG Eén van de zes projecten in het Regionaal Fietsplan Soest betreft een deel van de Veldmaarschalk Montgomeryweg. Deze wordt meer voor de fietser ingericht. Zodra het ontwerp af is, presenteert de gemeente het aan de bevolking.

Jan van Steendelaar

De Veldmaarschalk Montgomeryweg is een belangrijke schakel in het fietsnetwerk tussen Soest en Soesterberg. Daarom wil de gemeente op deze weg fietsstroken aanleggen om zo te benadrukken dat het een belangrijke fietsroute is.

De fietsstroken worden aangelegd tegelijk met de herinrichting van de Montgomeryweg, waarschijnlijk in 2021. Voor die tijd organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor bewoners en ondernemers. Zij kunnen dan op het ontwerp reageren en hun eventuele wensen kenbaar maken.

FIETSROUTE Sinds de sluiting van de vliegbasis loop hierover het tijdelijke fietspad (Wethouder Lemmenpad) richting Soestduinen en Soest-Zuid. De gemeente heeft een definitieve fietsroute over de vliegbasis ontworpen, die inmiddels klaar is. Nieuwe hierin is een snelle verbinding met het Nationaal Militair Museum en de Paltzerweg richting Soest-West.

Het plan voor de Veldmaarschalk Montgomeryweg is een van de vele fietsprojecten die de gemeente heeft uitgestippeld voor Soest en Soesterberg.Wethouder Nermina Kundic: ,,Fietsen is natuurlijk heel goed voor zowel de gezondheid als het milieu. Daarom namen we al in ons coalitieakkoord op dat we graag meer mensen op de fiets zien."