• Roos Koole

Inbrekers binden bewoonster vast en slaan op de vlucht

SOEST De recherche onderzoekt een woninginbraak die zaterdagavond rond 21.00 uur plaatsvond in een woning aan de Frans Halslaan in Soest. De bewoonster die thuis was werd vastgebonden, waarna de inbrekers er met diverse spullen uit de woning vandoor gingen. Mogelijk zijn de daders in een auto gevlucht.

Volgens de politie is de eerste dader een man van ongeveer 20 jaar oud met een donkere huidskleur, tenger postuur en ongeveer 1.60 meter lang. Hij praatte met een accent en droeg die avonden een gekleurd jack met capuchon van het merk The North Face, een grijze gladde trainingsbroek met een geel/blauwe bies, donkere wollen vingerloze handschoenen en witte sportschoenen.

De tweede dader is ook een man van ongeveer 20 jaar oud met een donkere huidskleur en een tenger postuur. Hij is ongeveer 1.70 meter lang en sprak ook met een accent. Hij was gekleed in een donker jack, een donkere broek, donkere, wollen vingerloze handschoenen en donkere sportschoenen.

GETUIGEN De politie doet onderzoek naar de inbraak. Wie iets verdachts heeft gezien of informatie heeft over deze zaak kan contact opnemen met de politie via 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.