• ILLUSTRATIE DEN HAAG - Huiselijk geweld. ANP XTRA ROOS KOOLE

    Roos Koole

Huiselijk geweld in Kennis Zorg Café

SOEST Meldcode Huiselijk geweld is op woensdag 15 mei onderwerp van gesprek in Kennis Zorg Café. De meldcode Huiselijk geweld helpt professionals bij vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling.

Irene König, teamlid King Arthur Groep maar ook trainer als het gaat om de meldcode, snijdt dit onderwerp aan. Ze doet dat volgende week woensdag tussen 18.00 en 22:00 uur in het ontmoetingscentrum van King Arthur Groep. Dat is gevestigd in het Desmond Tutu Centrum aan de Molenstraat 8a.

BEVLOGENHEID Irene König werkt al een tijdje bij King Arthur Groep. Een deel van haar werk speelt zich af op Ridderspoor te Hilversum; een thuis voor 22 mensen met dementie. Daar is te zien dat ze de bewoners een warm hart toedraagt en liefdevol begeleidt. Ook spat haar bevlogenheid er vanaf als ze vertelt over de meldcode en de belangrijke rol van de zorgprofessional hierin.

Er zijn ongetwijfeld zorgprofessionals die weleens een vreemd onderbuikgevoel krijgen als ze bij een cliënt thuis komen. Wat doen ze daar dan mee? Om professionals meer handvatten te geven om hierin snel en adequaat te handelen bij signalen van huiselijk geweld is er door de Rijksoverheid een landelijke meldcode ontwikkeld.

In dit Kennis Zorg Café op 15 mei licht Irene König, samen met een collega van FABRIEK69, deze landelijke meldcode toe. Ook vertelt ze wat dit betekent voor de zorgprofessional in kwestie. Er kunnen vragen worden gesteld en beantwoord, bijvoorbeeld waarom het belangrijk is om oren en ogen open te houden. En: hoe groot is de impact van huiselijk geweld eigenlijk?

Een woordvoerder: ,,Ook gaan we in gesprek om het over onze eigen waarden en normen rond dit thema te hebben. En hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we meer grip krijgen op deze signalen en wellicht preventief te kunnen handelen?"

Wie niet werkzaam is bij King Arthur Groep, maar wel geïnteresseerd in het onderwerp en/of de organisatie is ook welkom. Aanmelden voor het Kennis Zorg Café kan per e-mail: werken@kingarthurgroep.nl. Deelname is gratis, net als de koffie en thee en de afsluitende netwerkborrel.