• Het traditionele juni-evenement staat weer in de startblokken.

    't Vaarderhoogt

Hoogtzomer Tuinfeesten cadeautje 't Vaarderhoogt aan inwoners

SOEST Bij 't Vaarderhoogt in Soest vindt zaterdag 15 en zondag 16 juni het traditionele juni-evenement de Hoogtzomer Tuinfeesten plaats. Een flink deel van het grote buitenterrein van 't Vaarderhoogt wordt dan uitgeruimd om plaats te maken voor een mooi pagodedorp met een 'beleefplein'.

De Hoogt Zomer Tuinfeesten. Twee feestdagen bij 't Vaarderhoogt die al bijna net zo beroemd zijn als de Warme Witte Winter Weken. Van heinde en verre komt jong en oud om dit levendige zomerfestijn mee te maken. Er is van alles te zien en te beleven.

PROEVERIJEN Op het dorpsplein vinden tal van activiteiten en belevenissen voor jong en oud plaats. Bezoekers kunnen in de verschillende pagodetenten shoppen, maar ook demonstraties en proeverijen meemaken. Kinderen zullen zich ook geen moment vervelen, want Henk de Houthakker heeft al diverse knutselopdrachten voor ze klaar staan. Ook de dieren in de knuffeldieren pagode zitten klaar om geknuffeld te worden.

Verder zijn er barbecue demonstraties waar de lekkerste hapjes gemaakt worden, de theelounge presenteert de meest verrassende smaken van dit moment, er is een bijenman, de 'waterweter' vertelt alles over waterbeheersing in de tuin en in de E.M. pagode wordt getoond hoe de natuur zichzelf kan voeden en herstellen. Alles wordt muzikaal omlijst door de klanken uit de muziekbakfiets van Semmy Prinsen. Voor de lekkere trek zijn er poffertjes en kan men terecht bij herberg De Kastelein.

DUURZAAMHEID Dit jaar pakt het tuincentrum het iets anders aan dan normaal, ze gaan bezoekers meer informeren over zaken die met de tuin en duurzaamheid te maken hebben. Wat te doen bijvoorbeeld met de overlast van de soms heftige buien die we steeds meer krijgen, wat te doen aan het steeds minder worden van 'de bijen' en ook informatie over EM, wat staat voor Effectieve Microrganismen, een simpele methode om al het leven in de grond en en het water op een zeer hoog en gezond niveau te brengen.

De Hoogtzomer Tuinfeesten is een cadeautje van 't Vaarderhoogt aan alle inwoners van Soest en de regio, als dank aan de vele bezoekers en klanten die het tuincentrum een warm hart toedragen. Het festijn vindt plaats aan de Dorresteinweg 72b, beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kijk ook op www.vaarderhoogt.nl voor meer informatie over de Tuinfeesten of het tuincentrum.