• HMG Soest

Honderden scouts komen naar Soest

SOEST Vierhonderd scouts uit de regio komen zaterdag 26 en zondag 27 januari naar Soest. Dan wordt voor de 37e keer het IJsberenweekend gehouden. Het IJsberenweekend is een weekendkamp voor scouts en wordt georganiseerd door de twee Scoutinggroepen Hopman Masselmangroep (HMG) en De Fakkeldraagsters uit Soest.

Het IJsberenweekend is een weekend vol uitdagende buitenactiviteiten voor scouts (jongens en meiden) in de leeftijd van 10 tot 18 jaar van Scoutinggroepen uit de regio Amersfoort en wordt gehouden op het terrein van de HMG aan de Sparrenlaan in Soest. Gedurende het hele weekend worden verschillende spellen gespeeld in Soest. De vierhonderd deelnemers overnachten in de tenten op het terrein van de HMG.

FIETSTOCHT Op zaterdagmiddag is er vanaf 14.00 uur een spel in de vorm van een fietstocht langs verschillende locaties (posten) in Soest waar deelnemers in groepjes opdrachten kunnen doen. Op elke post zullen de deelnemers een opdracht moeten volbrengen om vervolgens door te kunnen fietsen naar de volgende post. Het Raadhuisplein, het terrein voor de Brandweerkazerne, het parkeerterrein bij de Oude Kerk en voor de molen op de Engh zijn plekken waar deze spelletjes worden gedaan.

Bij alle spellen die gedurende het weekend gespeeld worden kunnen de scouts punten verdienen. Het team dat aan het einde van het weekend de meeste punten heeft verzameld, mag zich de winnaar van het IJsberenweekend 2019 noemen. Dit team wint dan de wisselbokaal van het IJsberenweekend.

IJSBERENWEEKEND Het IJsberenweekend heeft niet voor niets deze naam. Het weekend wordt sinds 1982 elk jaar gehouden in het laatste weekend van januari. In deze periode kan het soms erg koud zijn. De scouts overnachten tijdens dit weekend in een tent. Dit betekent dat kamperen in de sneeuw een optie is. Of dat dit jaar gaat lukken, blijft tot het laatst spannend.