• Eempers

Honderden inschrijvingen Avondvierdaagse Soesterberg

SOESTERBERG Honderden wandelaars hebben zich donderdagavond ingeschreven voor de avondvierdaagse in Soesterberg. Ze maakten meteen van de eerste gelegenheid gebruik. Ze meldden zich aan bij de voorinschrijving om te voorkomen dat ze op de eerste wandeldag, wanneer inschrijven ook nog mogelijk is, in de problemen komen. Naast tal van individuele wandelaars zijn ook de scholen weer ruim vertegenwoordigd.

Hoewel de samenstelling van de plaatselijke regelingscommissie ingrijpend veranderd is, heeft dit geen nadelige invloed gehad op de organisatie van de jaarlijkse Avondvierdaagse in Soesterberg. Vorig jaar hebben enkele commissieleden laten weten te stoppen met hun werkzaamheden. De blijvende organisatoren hebben onder leiding John en Marian Marijnen toch weer voldoende vrijwilligers kunnen vinden om de kar te trekken en het evenement voor de 65e keer op touw te zetten.

De start en finish van vier dagen wandelen zijn telkens bij voetbalvereniging 't Vliegdorp aan de Kerklaan. De eerste avond is op dinsdag 21 mei. Dan starten om 18.00 uur de 10-kilometergroepen en individuele wandelaars. Om 18.15 uur volgen de andere groepen, waaronder ook de basisscholen voor de 5 kilometer.

Het binnenhalen van alle wandelaars op de laatste dag begint om 20.00 uur op de Richelleweg richting het Vliegdorp, waar onder muzikale begeleiding van de blaaskapel de Valkenier uit Lelystad de grote finale en huldiging zijn.