• StoryTrail.nl/Rachel de Liefde

Theaterwandeling Vliegbasis Soesterberg over de Koude Oorlog

SOESTERBERG Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert in het weekend van 19 en 20 oktober een spannende Storytrail-wandeling op Park Vliegbasis Soesterberg. Een verhalenverteller gidst deelnemers door het nabije verleden van dit gebied. Onderweg beleven zij meeslepende verhalen. En ervaren wandelaars hoe de Koude Oorlog het dorpje Soesterberg voor altijd veranderde. Dagelijks zijn er acht wandelingen van ongeveer drie kwartier. Deelname is gratis.

De Storytrail-wandeling Park Vliegbasis Soesterberg neemt geïnteresseerden mee terug in de tijd, maar niet zo heel ver terug. Want de Koude Oorlog, die hebben veel mensen nog zelf meegemaakt. De Amerikanen streken neer op Vliegbasis Soesterberg om West-Europa te beschermen tegen het gevaar uit het oosten. Die Amerikanen brachten niet alleen straaljagers mee, maar ook rock 'n roll, hamburgers en de auto-bioscoop. De inwoners van het eens zo rustige Soesterberg keken hun ogen uit. En menig kwajongen waagde zich achter het hek van de vliegbasis, op zoek naar lege kogelhulzen. Hoe dat afliep? Het is te ontdekken in deze mix van historie en verteltheater, voor jong en oud.

De Storytrail wandeling Park Vliegbasis Soesterberg meemaken kan op zaterdag 19 en zondag 20 oktober. Elke dag zijn er acht wandelingen; de eerste begint om 10.30 uur en de laatste is om 15.00 uur. Reserveren kan via www.storytrail.nl. Deze theaterwandeling is tot stand gekomen in samenwerking met de Provincie Utrecht in het kader van het Themajaar Koude Oorlog.