• Eempers

Starfighter F-104 even uit het depot

SOESTERBERG Eén van de meest bekende gevechtsvliegtuigen van de twintigste eeuw, de F-104 Starfighter, staat aanstaand weekend tijdens het Soesterberg Zomeroffensief ter bezichtiging bij het Nationaal Militair Museum.

De Starfighter is één van de bekendste jachtvliegtuigen uit de geschiedenis van de Luchtmacht. Dit exemplaar is een tweezitter en werd gebruikt voor trainingsvluchten. Veel jachtvliegers van de vliegbasis Volkel hebben in dit vliegtuig hun opleiding gehad. Normaal staat het toestel in depot maar het is nu speciaal voor het evenement in orde gemaakt voor de bezoekers van het Zomeroffensief.

Tijdens het evenement op zaterdag en zondag zijn er behalve de Starfighter nog tal van vlieg- en voertuigen te zien. Ook de F-4 Phantom straaljager keert terug naar Soesterberg en wordt vergezeld van onder meer de Challenger tank en de Russische T34 tank. Twee keer per dag is er een spectaculaire tankshow in de Arena. Daarnaast zijn er een militaire markt, muziek, een foodcourt en volop activiteiten voor kinderen.