• Archief BDUmedia

Het geld kan weer 'rollen'

SOEST In 2016 heeft Soest bijna een miljoen euro over gehouden en nu is er ook weer ruimte voor (nieuwe) investeringen en uitgaven. Het grootste stuk van de taart gaat naar de aanpak van de problemen in Smitsveen (1,5 miljoen eenmalig en 200.000 euro structureel).

Maar er gaat meer geld de deur uit: 165.000 euro voor een extern onderzoek naar uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen in en rond winkelcentrum Soestdijk. Een ander bureau mag voor 50.000 euro gaan uitzoeken wat Soest moet doen en wat de gevolgen zijn als (toekomstige) woningen de energie niet van aardgas, maar duurzaam betrekken.

WIJ ZIJN SOEST 'Wij zijn Soest'krijgt 80.000 euro. Vijftig mille daarvan is voor het salaris van de projectleider en de ambtelijke ondersteuning, 30 mille voor activiteiten (en het aanjagen ervan) die de komende maanden worden bedacht.

Er ligt 50.000 euro gereed om (externe) deskundigheid in te huren, die nodig is bij het beoordelen van aanvragen voor exploitatievergunningen van de horeca en recreatieparken.