• 't Vaarderhoogt
  • 't Vaarderhoogt

Herfstweekeinde in 't Vaarderhoogt

SOEST Elk jaar in september organiseert tuinadviescentrum 't Vaarderhoogt een publieksevenement om de komst van de herfst luister bij te zetten. Elke keer trekt het evenement aan de Dorresteinweg veel belangstellenden. Volgens de mensen van het tuincentrum is het Herfstweekeinde een uitje dat beslist de moeite waard is om te bezoeken.

Op zaterdag 23 en zondag 24 september gaan de poorten om 10.00 uur open en kunnen bezoekers terecht voor ,,een portie gezellige drukte en veel kijk- en doe ervaringen", zoals een woordvoerder het verwoord.

BRADERIE In de grote evenemententent is een braderie met diverse stalletjes die allerlei koopwaar aanbieden. Iedereen die meer over het snoeien van planten en struiken wil weten kan terecht bij de snoeidemonstraties. Ook kan men hier vragen stellen over de tuin.

KINDERPROGRAMMA 't Vaarderhoogt heeft een landelijke reputatie op het gebied van al wat leeft in de tuin. Die liefde en respect voor de natuur wil 't Vaarderhoogt doorgeven aan volgende generatie. Daarom is er extra veel aandacht voor de kinderen: de kinder-knuffeldierenboerderij, zelf herfststukjes maken, knutselen en schilderen bij de reus Henk de Houthakker, schminken en kindervertier bij tante Thea.

Omdat september en oktober bij uitstek dé maanden zijn om nieuwe aanplant in de tuin te zetten, loopt er een speciale actie waarbij bezoekers tuinplanten mee naar huis kan nemen tegen een zéér sterk gereduceerde prijs.

Tuincentrum 't Vaarderhoogt is gevestigd aan de Dorresteinweg 72, tel. (035) 6012883, www.vaarderhoogt.nl. De poorten zijn open van 10.00 uur tot 17.00 uur.