• Dennis Schaap zoekt het doel van DEV. De Doornse opponenten waren daar beter in.

    Ronald Kersten

Hees mist penalty in laatste minuut

DOORN In de strijd om nacompetitievoetbal en degradatie te voorkomen, leed Hees een nederlaag bij concurrent DEV: 2-1. De Doornse ploeg nestelde zich naast de Soesters. Beide teams hebben 20 punten en nog zes duels voor de boeg.

Huub van Aerssen

Een heldenrol kan worden toegedicht aan DEV goalie Mark Sluis, die in de slotseconden van de wedstrijd een aan Hees (ten onrechte) toegekende strafschop op kundige wijze uit zijn doel ranselde.

KOEL EN ZAKELIJK Dat het geen eenvoudige opgave zou gaan worden op sportpark Tuilland, thuishaven van DEV, was eigenlijk wel te verwachten. Hees, dat net als de thuisploeg afgelopen seizoen promoveerde naar de derde klasse, staat te boek als een fysiek sterke ploeg die net als de Doornse formatie nog volop verwikkeld is in de strijd om degradatie te ontlopen. Ingrediënten voor een interessant voetbalmiddagje. En dat werd het uiteindelijk ook.

Hees gaf vol gas en probeerde met veel pressie indruk te maken, maar DEV straalde rust uit en had met name op voetbaltechnisch- en tactisch gebied het betere van het spel. Dat vertaalde zich in de twaalfde minuut van de wedstrijd in de openingstreffer voor de thuisploeg door Kelvin de Haan, die een beoordelingsfout van doelman Henk Reddering genadeloos afstrafte (1-0).

In het verdere verloop van de eerste helft wist Hees weliswaar wat kansen te creëren, maar echt gevaar straalde de ploeg niet uit. DEV daarentegen hield het hoofd koel, pareerde goed in de omschakeling en had in Sluis een doelman van formaat tussen de palen staan.

HECTISCH SLOTOFFENSIEF Ook in het tweede deel van dit belangrijke en spannende treffen een vaak op de grens van het toelaatbare spelend Hees, dat echter op de rand van de zestien kundig werd afgetroefd door de thuisformatie die in de 55e minuut loon naar werken kreeg en op een 2-0 voorsprong kwam door een tweede treffer van de Haan.

Met nog een kwartier speeltijd kreeg Hees een strafschop toebedeeld na een handsbal binnen de zestien en was het spits Dennis Schaap die de aansluitingstreffer binnenschoot voor de Soesters (2-1). In een laatste hectisch slotoffensief, een gele kaart voor Hees speler Lasse Groot en diverse wissels aan beide zijden, leek in de laatste minuut het noodlot toe te slaan voor DEV dat niet alleen een tweede penalty voor de kiezen kreeg, maar ook Romek van Deursen met rood het veld zag verlaten.

De door Schaap hard ingeschoten strafschop werd echter door DEV doelman Sluis uit de hoek geplukt, die daarmee ook tot held van dit voetbalspektakel werd gebombardeerd. Zo werd het volgens DEV zelf een verdiende 2-1 overwinning dat ondanks het gemis van twee spelers in de eindfase uitstekend stand wist te houden.

HANDHAVING De spanning blijft onderin de derde klasse. Het veld van de degradatiekandidaten schoof verder in elkaar. Hees en DEV bezitten 20 punten, daarachter staan FZO (19), Bunnink'73 (18) en Candia'66 (16). Dat geeft aan dat Hees zaterdag (thuis, 14.30 uur) moet winnen van Bunnik'73 dat deze week een pak slaag kreeg van FZO, wat misschien aangeeft aan dat Bunnik de kluts kwijt is. Bij winst zet de kampioen van de gelijke spelen een grote stap richting handhaving.