• Jaap van den Broek

Haringparty deelt uit aan goede doelen

SOEST Verzorgingshuis Eemhorst kan straks hoogstwaarschijnlijk de hoognodige duofiets aanschaffen. De financiering komt uit de opbrengst van de veiling van de Haringparty op woensdag 19 juni. In Villa Florus kunnen ze dankzij hetzelfde fonds een tegemoetkoming in de kosten van het jubileumfeest tegemoet zien.

Ook wordt geld opzij gelegd voor TREFF, de uitwisseling tussen Soest Nederland en Soest Duitsland op sport- en cultureel gebied.

Zo zijn er ook drie organisaties in Baarn die kunnen rekenen op een bijdrage van deze jaarlijkse activiteit van de Soester Zakenkring, Contactgroep Baarnse Bedrijven en Koninklijk Horeca Nederland. Als hoofddoel is dit jaar door de ondernemers gekozen voor Stichting Leergeld Soest Baarn.

AANMELDEN Andere goede doelen die ook in aanmerking willen komen voor een financiële bijdrage uit de Haringparty-opbrengst, kunnen zich nog tot vrijdag 14 juni aanmelden bij de organisatie: http://www.zakelijksoest.nl/haringparty.

De Haringparty is dit jaar op woensdag 19 juni in restaurant de Soester Duinen aan de Soesterbergsestraat. De inloop is vanaf 17.00 uur, om 18.00 uur gevolgd door een welkomstwoord van Zakenkring-voorzitter Judith de Pagter en een presentatie van Stichting Leergeld. Om 18.20 uur hebben veilingmeesters Antonio van den Hengel en Stephan Ott het woord. De biedingsbordjes zijn dan uitgedeeld en de deelnemers kunnen op het eerste vaatje haring bieden. Voor elk bod wordt 50 euro gefactureerd. Het is alweer de achttiende Haringparty.