• Lex van Lieshout

Groot defilé bij Paleis Soestdijk

SOEST Onlangs is bekend geworden dat het tweede Landjuweel in Soest op bijzondere wijze geopend gaat worden. En wel op vrijdag 18 augustus van 18.30 tot 20.30 uur in de tuin van Paleis Soestdijk.

,,Wat het programma precies gaat worden, moet zich nog verder uitkristalliseren. Maar het is ontzettend mooi dat de huidige exploitanten van het Paleis de ruimte onlangs hebben aangeboden voor deze speciale editie van de gildefeesten. Het moet in ieder geval letterlijk en figuurlijk een echte openingsknaller gaan worden," aldus René van Hal, van het Groot Gaesbeeker Gilde.

Volgens hem zullen de kanonnen dan ook zeker niet ontbreken. ,,Ja, en het idee is dat de verschillende deelnemende verenigingen aan de gildefeesten zich in een soort defilé zullen gaan presenteren, en alvast een tipje van de sluier oplichten van hun programma tijdens het festijn. Ik verwacht zeker bijdragen van de Soester Boerengroep, muziekvereniging PVO, van zangkoren, het gildekorps, en nog heel veel meer," blikt Van Hal vooruit. Het publiek kan de opening aan de straatkant van het paleis, gratis bijwonen. Meer informatie volgt later.