• Johan van Beek

Groen licht voor appartementen op locatie Sepp

SOEST/DEN HAAG De Raad van State gaat akkoord met de omstreden bouw van 34 appartementen op de locatie van Danscentrum Sepp aan de Weegbreestraat. Ook mogen er vijf woningen worden gebouwd aan de Nieuwstraat. Dat heeft de Raad vorige week beslist.

Adrie van der Wel

Het plan voor het appartementencomplex in het Smitsveen is op last van de Raad van State wel iets aangepast na bezwaren van het nabijgelegen aannemingsbedrijf Karelsen. Het bedrijf dreigde in zijn bedrijfsvoering te worden beperkt door woningen op te korte afstand.

De hele reeks bezwaren van een omwonende van het complex is helemaal door de Raad verworpen. De buurman klaagde over zonlichtverlies, aantasting privacy, te hoge bebouwing en aantasting van luchtkwaliteit. De Raad vindt alles in het plan echter aanvaardbaar. Het complex komt op voldoende afstand te staan, zodat zijn privacy niet wordt aangetast. Een onderzoek naar de luchtkwaliteit is volgens de Raad hier niet nodig.

,,Wij zijn heel erg blij", reageert Gina Sepp van Danscentrum Sepp. Vier jaar hebben zij en haar man Jan er alles aan gedaan om het licht op groen te krijgen. ,,Eens een vechter, altijd een vechter. We hebben gewonnen en bedanken iedereen die ons steeds heeft gesteund."

Projectontwikkelaar Frank Rademaker van RV&O kan aan de slag. Hetzelfde geldt bij zijn project aan de Nieuwstraat. Daar maakte de eigenaar van een bedrijfshal bezwaar. Die is bang dat zijn gebruiksmogelijkheden van de hal worden beperkt door de nieuwe woningen. De hal aan de Beetzlaan is nu in gebruik voor stalling en opslag. Maar er zou volgens de eigenaar zelfs een vuurwerkopslag mogelijk zijn. In dat geval zijn nieuwe woningen op korte afstand niet wenselijk.

Volgens de Raad komen de woningen op een kortere afstand dan gebruikelijk is. Maar omdat het toegelaten lawaai vanuit de bedrijfshal toch beperkt is, is er voor de nieuwe bewoners geen onaanvaardbare overlast. Dreigend gevaar vanwege mogelijke opslag van vuurwerk is volgens de Raad niet aan de orde. Dat gevaar moet binnen de bedrijfshal worden ingedamd.