• Heleen Schilder

Griftland College start met mavo XL

SOEST Het Griftland College heeft naar eigen zeggen de oplossing voor de twijfel tussen mavo of havo gevonden. Vanaf komend schooljaar zal er geen aparte mavobrugklas meer zijn maar een gemengde mavo/havo-brugklas waarin leerlingen eerst kunnen wennen en groeien voordat ze kiezen tussen een van de twee niveau's. Deze brugklas komt naast de havo/vwo klas en vwo-Xtra.

Mavoleerlingen hoeven na de brugklas nog steeds niet te kiezen. Met mavo XL is het mogelijk om in zes jaar een mavo- en een havodiploma te behalen. Eerst studeren de leerlingen vier jaar voor het mavodiploma en daarna nog twee jaar voor de havo. ,,Op het Griftland verlaat nu al ruim 25 procent van de mavoleerlingen met een havodiploma de school. Het bewijs dat het Griftland 'een havo met meer' heeft," zo stelt de school in een persbericht.

Op de open lesmiddag voor leerlingen uit groep zeven en acht op woensdag 14 februari of de open dag op zaterdag 3 februari is het mogelijk om te komen kijken bij deze opleiding. Aanmelden hiervoor kan via de website van het Griftland College.