• Martin Huizenga
  • Martin Huizenga

Gouden Oliebol voor politieke vrijwilligers

SOEST Elk jaar reikt GroenLinks in Soest de Gouden Oliebol uit aan iemand of een organisatie die zich belangeloos inzet voor de samenleving. De uitreiking vond plaats na de gemeenteraadsvergadering. Burgemeester Metz nodigde iedereen uit naar het restaurant in het gemeentehuis. 

De prijs ging naar de politieke vrijwilligers. ,,Het gaat nu om een groep vrijwilligers, die altijd in de schaduw bij nacht en ontij werken. Zij spannen zich bewonderenswaardig in, zijn loyaal aan de zaak, komen nooit aan bod en spelen met hart en ziel," zegt Rosan Coppes, fractievoorzitter van GroenLinks. ,,Op verjaardagen oogsten ze weinig bewondering. In tegendeel, worden ze vaak aangesproken in een verwijtende ruzieachtige sfeer. Acteren in de schaduw, posters plakken, folders uitdelen in 'flatteuze' groepskledij, voor de een in een maatje te klein voor de ander een maat te groot. Ze zijn voorwerp van hoon en smaad. Het pispaaltje in de politiek. En de winnaars zijn de politieke vrijwilligers!" 

De prijs werd symbolisch uitgereikt door Rosan Coppes aan de burgemeester. ,,Je moet wel een oliebol zijn om dit werk te doen," zegt de fractievoorzitter over de winnaars.