• Google Maps

GGS: Woningen voor senioren bij station Soestdijk

SOEST GGS wil de procedure voor vijf woningen aan de Spoorstraat laten stopzetten. De fractie dringt aan op een grootschaliger plan met seniorenwoningen. Daarvoor ontstaat over enkele jaren ruimte als de naastgelegen Da Costaschool is verhuisd. Die school krijgt, samen met de 1e Van der Huchtschool, nieuwbouw aan de Paulus Potterlaan.

Aan de Spoorstraat doet zich volgens GGS dan de unieke kans voor een appartementengebouw voor senioren te realiseren (sociale en middenhuur). Dat staat dan dichtbij winkels en voorzieningen als het station.

RV&O ontwikkelt nu vijf grondgebonden woningen op het oude tuincentrumterrein naast de school. Er ligt al een ontwerp-bestemmingsplan. GGS wil daar een punt achter zetten om ruimte te creëren voor een groter seniorencomplex. De partij begrijpt dat RV&O en de grondeigenaar teleurgesteld zullen zijn, maar wil deze kans niet laten lopen en stelt het algemeen belang voorop. Het is een unieke kans voor nieuwe seniorenwoningen en het zal de doorstroming bevorderen, aldus GGS.