• Johan van Beek

GGS wil seniorenwoningen bij station

SOESTDIJK GGS wil de procedure voor de bouw van vijf woningen aan de Spoorstraat laten stopzetten. De fractie dringt aan op een grootschaliger plan met seniorenappartementen en goedkope huurwoningen.

Dat idee zou ruimtelijk uitvoerbaar zijn, zodra de Da Costaschool is verhuisd. Voor die school (en de 1e Van der Huchtschool) is over enkele jaren nieuwbouw voorzien aan de Paulus Potterlaan.

Het terrein waar projectontwikkelaar RV&O vijf grondgebonden woningen wil realiseren, grenst aan dat van de Da Costaschool. De locatie ligt tegen het winkelgebied Soestdijk en station Soestdijk aan en heeft veel voorzieningen in de buurt. Een uitgelezen locatie voor ouderenwoningen, vindt GGS.

De fractie noemt het verspilling van ruimte binnen het stedelijk gebied als op zo'n groot perceel slechts vijf woningen worden gerealiseerd. Het is beter te wachten totdat de Da Costaschool verhuist en er ruimte ontstaat voor aanzienlijk meer senioren- en betaalbare (huur)woningen waarnaar op de woningmarkt veel vraag is.

GGS begrijpt dat de grondeigenaar en de projectontwikkelaar teleurgesteld zullen zijn, maar dient deze maand een initiatief-voorstel in.