• Eempers
  • Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Gewonde bij explosie aan de Birkstraat

SOEST De wijde omgeving van een woning aan de Birkstraat is dinsdagavond afgezet na een incident met een explosief waarbij iemand gewond is geraakt. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Twee explosievenverkenners van de Explosieven Opruimingsdienst kwamen ter plaatse voor het veilig opruimen van de rest van de explosieven. Volgens de politie betrof het enkele relatief lichte explosieven die bedoeld zijn voor industrieel gebruik. Ze werden in een schuur bij de woning gevonden.

Aanvankelijk werd een gebouwbrand gemeld, waarvoor in eerste instantie brandweer Amersfoort werd gealarmeerd, maar daarvan bleek geen sprake te zijn. In de schuur is door onbekende oorzaak een explosie ontstaan. Daarbij viel de gewonde. In hoeverre hijzelf voor de explosie verantwoordelijk was is niet bekend. De politie doet daar geen mededelingen over.

De politie was in zeer groten getale aanwezig. Burgemeester Rob Metz werd voortdurend van de situatie op de hoogte gehouden. Brandweer Soest loste om 23:00 uur de collega's van Amersfoort af om stand by te blijven zolang de situatie nog niet helemaal veilig werd verklaard. Toen dat wel het geval was, konden de brandweer en de meeste politieagenten inrukken.

De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de herkomst van de explosieven en de oorzaak van de ontploffing.