• Eempers

Gevolgen niet duidelijk van vertraging Groene Hoogte

SOESTERBERG Het door de gemeente ,missen' van een bezwaarschrift tegen de bouw van 190 woningen in de nieuwe wijk Groene Hoogte achter Kontakt der Kontinenten heeft volgens Gerben Stormbroek van de eenmansfractie POS in de gemeenteraad een vertraging van zes tot acht weken tot gevolg. Of dat ook financiële consequenties heeft is volgens de gemeente nog niet duidelijk.

POS daarentegen zegt dat het signalen heeft ontvangen dat in ieder geval één koper de gemeente aansprakelijk wil stellen voor mogelijke schade. Mocht dat het geval zijn, dan is de gemeente daarvoor verzekerd, laat ze weten in de antwoordbrief op de vragen van POS. De fractie wilde met name weten of de fout met het bezwaarschrift financiële gevolgen heeft voor de gemeente Soest en daarmee voor de Soester belastingbetaler.  Het is volgens POS niet ondenkbaar dat de gemeente financieel aansprakelijk wordt gesteld door de projectontwikkelaar, onderaannemers, en/of kopers van de percelen.

POS wilde verder weten hoe het mogelijk is dat een bezwaarschrift over het hoofd kan worden gezien en hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen. Burgemeester en wethouders antwoorden hierop dat tijdens de behandeling van het bezwaar een andere ambtenaar het in behandeling heeft genomen nadat de eerste behandelaar dit bezwaar niet goed had verwerkt binnen een digitaal systeem. Om fouten in de toekomst te voorkomen belooft de gemeente Soest beterschap door 'betere werkafspraken' en een extra instructie voor het digitale systeem waar ambtenaren in moeten werken.