• Donkersgoed Multimedia

Getuigen gezocht van poging straatroof

SOEST De politie zoekt getuigen van een mishandeling van een jongen bij een poging tot straatroof. Dit gebeurde in de nacht van zondag op maandag. Agenten kregen rond 02.15 uur een melding van een poging tot beroving aan de Smitsweg. Bij aankomst troffen ze twee jongens aan.

De slachtoffers zaten op de stoep toen drie onbekende jongemannen aan kwamen lopen en vroegen om geld. De jongens wilden dit niet geven, waarna een van de verdachten de pet van een van de slachtoffers afpakte. Het andere slachtoffer sprong hierbij op, waarna hij werd geslagen in zijn gezicht. Hierna gingen de verdachten ervandoor.

De verdachte die de mishandeling pleegde, is tussen de zestien en negentien jaar oud en heeft een donkere huidskleur. Hij heeft een slank postuur en opvallend grote lippen. Hij droeg die nacht een wit vest met capuchon die hij over zijn hoofd heen droeg. Hij sprak Nederlands met een buitenlands accent. De politie roept getuigen op zich te melden. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche via 0900-844 of www.meldmisdaadanoniem.nl.