Gestolen brommobiel gedumpt in de Eem

SOEST Een groep roeiers zag op dinsdagavond 5 september een rode auto verdwijnen in het water van de Eem, ter hoogte van de Verlengde Hooidijk in Soest. Op dat moment was niet duidelijk of er nog iemand in zit. De hulpdiensten rukten massaal uit, vertelde de politie in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Eén van de roeiers die het zag gebeuren, sprong in het water. Eén van de anderen belde 112. Brandweer, politie, ambulance en een traumahelicopter gingen ter plaatse. Duikers van de brandweer ontdekten dat er niemand in het voertuig zat. Vervolgens werd de auto uit het water gevist en bleek het te gaan om een brommobiel. Via het kenteken wordt de eigenaar opgespoord. Dat is een 35-jarige verstandelijk gehandicapte man, die gezond en wel bij zijn moeder zit.

GESTOLEN De brommobiel blijkt te zijn gestolen vanaf de Rubenslaan op dinsdag 5 september tussen 17.00 en 20.15 uur, het tijdstip dat de brommobiel te water ging.

De eigenaar had het voertuig op zaterdagmiddag 2 september aan de Rubenslaan in Soest geparkeerd. Hij was die middag op weg naar huis, toen de motor begon te sputteren. Daarom zette hij hem hier op de parkeerplaats, met de bedoeling om hem in de week erop te laten repareren.

GETUIGEN De politie zoekt getuigen van de diefstal van de brommobiel vanaf de parkeerplaats aan de Rubenslaan. En ook mensen die gezien hebben dat de auto in het water werd gedumpt op de Verlengde Hooiweg bij de vissersplaats, worden verzocht zich te melden.

Getuigen van de diefstal, het dumpen of mensen met andere informatie wordne gevraagd te bellen met de tiplijn: tel. 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: tel. 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.