• Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Geparkeerde auto verspert brandweer de weg

SOEST Een op de Dolderseweg verkeerd geparkeerde auto heeft de brandweer zondagmiddag een uur en een kwartier opgehouden op weg naar een melding van stormschade. Voor een ernstiger geval zou de brandweer veel te laat zijn geweest. Uiteindelijk moest de politie eraan te pas komen om de auto zover aan de kant te tillen en te schuiven dat de hoogwerker centimeters overhield om erdoor te kunnen.

De linkerkant van de weg stond helemaal vol met geparkeerde auto's van deelnemers en bezoekers aan de jaarlijkse internationale Sylvestercross van de atletiekvereniging Pijnenburg. Enkele automobilist hadden echter voor de rechterkant gekozen. Daardoor was de doorgang normaal al erg smal, maar door een te ver op de weg geparkeerde auto kon de brandweer niet verder. De hoogwerker, om 12.36 uur gealarmeerd, kwam na ruim een uur op het adres op chaletpark Boslust.

Daar hing een zware tak boven het dak van een chalet. De hoogwerker kon echter niet ingezet worden omdat de bospaden hem niet zouden kunnen dragen. Daarom werd een tweede auto opgeroepen waarna met behulp van een schuifladder en een handzaag eerst de zware tak van zijtakken werd ontdaan. Daarna werd de ingescheurde en door windvlagen losgeraakte tak ingezaagd totdat hij naar beneden kon worden getrokken,. Dat moest voorzichtig gebeuren om te voorkomen dat hij alsnog op het dak zou vallen. Bijna drie uur later, om 15.20 uur, was de klus geklaard.