• Archief BDUmedia

Gemeente op zoek naar Soester van het Jaar

SOEST Iedereen kent ze wel... Mensen die zich gedreven inzetten voor vrienden, buren, bekenden of onbekenden in buurt, wijk of dorp. Altijd bereid om in actie te komen en te helpen waar het kan. Mensen, jonger of ouder, die bijdragen aan het geluk of de gezondheid van anderen. Iemand die het verschil maakt in Soest of Soesterberg? Misschien is dat wel de Soester van het Jaar 2018.

De verkiezing Soester van het Jaar wordt voor de vijfde keer gehouden. De gemeente Soest is op zoek naar mensen die zich het afgelopen jaar op 'uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de Soester samenleving'. Mensen die kansen zien en pakken om Soesters die verschillen in achtergrond, ideeën en generatie met elkaar te verbinden bijvoorbeeld. Die dat doen in huiskamers, op straat, bij verenigingen, tijdens hun werk of misschien wel online op social media. Die niet denken in termen van 'wij' en 'zij', maar vanuit 'samen'. 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandagavond 7 januari 2019 wordt bekend gemaakt wie van de genomineerden zich de Soester van het Jaar 2018 mag noemen. Nomineren kan tot 3 december via aanmeldenbijsoest.nl/soestervanhetjaar. Uiteindelijk bepaalt een jury wie deze eer toekomt.

De eretitel werd begin dit jaar uitgereikt aan Jessie Kleine.