• Archiefbeeld ter illustratie

    Gemeente Putten

Gemeente neemt maatregelen tegen herfstbladeren

SOEST In Soesterberg en in de wijken Soest-Zuid en Overhees worden in de week van maandag 22 oktober, 100 bladkorven geplaatst. De korven worden daarna verplaatst naar de wijken De Eng, Klaarwater en 't Hart. Zo kunnen inwoners grote hoeveelheden blad kwijt. 

In boomrijke gebieden zoals de Bartolottilaan en Van Beuningenlaan in Soest-Zuid en in Soestduinen worden geen bladkorven geplaatst. In deze gebieden raken de korven namelijk te snel vol. Inwoners mogen het blad op hopen vegen langs de kant van de weg. Deze hopen moeten goed toegankelijk zijn en worden, net zoals de bladeren in de korven, met de bladzuiger opgezogen. 

VERSTOPT Er mag geen snoeiafval, takken of ander groen in de korven gestopt worden. De afvoer van de bladzuiger raakt anders verstopt en bij herhaaldelijk misbruik wordt de korf verwijderd. 

OPRUIMACTIE Vanaf maandag 12 november zijn medewerkers van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) en Eemfors in de wijken actief om ervoor te zorgen dat de afgevallen bladeren worden opgeruimd. Voor de actie wordt in totaal zes weken uitgetrokken. RMN vraagt inwoners om hun auto tijdelijk ergens anders te parkeren als zij merken dat de bladploeg in hun straat bezig is.

Meer informatie is te vinden op www.soest.nl/bladkorven