• www.pixabay.com

Gemeente deelt waardebonnen als mantelzorgcomplimenten uit

SOEST Ieder jaar ontvangen mantelzorgers het mantelzorgcompliment van de gemeente als waardering voor de langdurige en onbetaalde zorg die zij bieden voor een familielid, vriend of kennis. Dit jaar heeft het compliment de vorm van een waardebon. Deze kan ingeleverd worden bij diverse winkels en restaurants in Soest en Soesterberg, maar ook bij de sauna Thermen in Soesterberg.

Mantelzorgers uit Soest of Soesterberg kunnen het compliment aanvragen. Of worden aangemeld door mensen in hun omgeving. Het is voor het steunpunt mantelzorg ook een mooie aanleiding om te horen hoe het met mantelzorgers gaat. Informatie over het mantelzorgcompliment, de voorwaarden en de manier van aanvragen is te vinden op www.zorgzaamsoest.nl of tel. 06-11361202.

Mantelzorgers die zelf, of via degene die zij verzorgen, ondersteuning krijgen van King Arthur Groep, Welzin, SWOS, MEE, Saar aan Huis of Lyvore verzorging/verpleging thuis, krijgen via deze organisaties het compliment uitgereikt. Aanvragen bij de gemeente is dan niet nodig.

Ook jonge mantelzorgers van 24 jaar of jonger, die in de gemeente opgroeien in een gezin met een broertje, zusje of ouder met een chronische ziekte of een beperking, verdienen een compliment. Zij ontvangen een bioscoopbon als waardering.