Gemaskerde man met mes overvalt dinerend echtpaar in huis

SOEST Een gemaskerde inbreker is zaterdag 8 juli binnen gedrongen in het huis van een ouder echtpaar uit Soest. De vrouw heeft hem weten te verjagen.

De achterdeur stond die dag open, omdat het lekker weer was. Terwijl het stel dineerde, werden ze opgeschrikt door de gemaskerde insluiper met een mes. Hij wilde geld, maar de vrouw greep hem vast rukte het wapen uit zijn handen. Hij vluchtte vervolgens in de richting van de kruising Wijnand Toplaan, Klaarwaterweg en de Titus Brandsmastraat.   

SIGNALEMENT De verdachte droeg een wit masker; vermoedelijk een zogenoemd 'V for Vendetta'-masker. Ondanks het masker heeft de politie wel een goed signalement van de insluiper. Het is licht getinte jongeman, vermoedelijk nog geen 20 jaar, 1,70 tot 1,75 meter lang met een slank postuur, kort zwart haar in scheiding en de zijkanten opgeschoren. Hij sprak met een licht Noord-Afrikaans accent en droeg een wit masker: 'V for Vendetta'. Hij haf tevens een blauw trainingsjack met capuchon aan, een witte print op rug, blauwe trainingsbroek en zwarte Nike sportschoenen met grijze accenten en witte zoolrand. Alleinformatie is welkom via tel. 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.  Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie