• Eempers
  • Eempers
  • Eempers

Geen uitvallers bij Avondvierdaagse Soesterberg

SOESTERBERG ,,De vier avonden zijn omgevlogen", zei een deelnemer aan de 65e editie van de Avondvierdaagse in Soesterberg. Hij had het nergens anders beter kunnen zeggen dan bij de Alouette III op de sokkel in het Vliegdekpark. Daar verzamelden de wandelaars zich voor de finale. Alle deelnemers haalden de eindstreep. Dat was op de laatste dag niet moeilijk, want ze werden door het applaus van het publiek langs de kant als het ware naar het eindpunt gedragen. Bovendien droeg het dweilorkest De Valkenier uit Lelystad een muzikaal steentje bij.

Burgemeester Rob Metz en zijn echtgenote gaven van hun belangstelling blijk en maakten hier en daar een praatje met wandelaars. Onder hen Rolf Craanen uit Amersfoort die zijn 76e Avondvierdaagse liep, waarvan 28 keer in Soesterberg. Waar maar een Avondvierdaagse is doet hij mee, ondanks een kunstknie en een herseninfarct waarvan hij overigens goed is hersteld. Hij liep in Soesterberg maar vijf kilometer, wat hij ,,even uitrusten" noemde.

Onderweg werden de deelnemers verrast door de brandweer die bij de kazerne, waar de auto's buiten stonden, had uitgepakt met demonstraties, zoals het blussen van een bak olie. Met veel bloemen en voor de kleintjes snoep waren de laatste kilometers naar eindpunt 't Vliegdorp een peulenschil. Daar wachtte de deelnemers de beloning in de vorm van een medaille.