• Ronald Kersten

'Geen plek voor sporthal in Overhees'

SOEST Met iets meer dan 3100 huishoudens en ruim zevenduizend inwoners vormt Overhees (I tm/ IV) een substantieel onderdeel van Soest. De in de jaren '70 en '80 uit de grond gestampte wijk is evenwel niet geschikt voor een bovenwijkse voorziening als een sporthal. Dat staat voor MAVO Soest (Meer Aandacht Voor Overhees) als een paal boven water.

Het comité verwacht dat een overweldigende meerderheid van de wijkbewoners er net zo over denkt. De optimistische voorspelling komt van Henk Diemers en Henk Koster, twee van de aanjagers van het protest tegen de bouw van een sporthal, en beiden lid van MAVO Soest.

In de loop van deze week zal duidelijk worden of ze gelijk krijgen. Dan zijn de resultaten van een flyer- en een petitieactie in Overhees bekend.

LANGS DE DEUREN Tientallen vrijwilligers gaan sinds eergisteren tussen de Insingerstraat en de Clemensstraat huis aan huis langs de deuren om steunbetuigingen te verzamelen tégen de bouw van een sporthal in Overhees. Het is de bedoeling dat alle handtekeningen begin volgende week worden aangeboden aan college en gemeenteraad. Het gemeentebestuur moet op donderdag 20 april immers een besluit nemen over welke locaties (nader) worden onderzocht op hun geschiktheid voor de bouw van een sporthal.

* Lees meer in de Soester Courant van deze week.